Werkzaamheden

Bij Patrick Wasser Stucadoorswerken kunt u voor de volgende werkzaamheden terecht:

 • Raapwerk:
  Raapwerk wordt voornamelijk gebruikt bij ruwe (gemetselde) wanden en plafonds, die door middel van een dikke laag gipsmortel vlak en strak gemaakt worden. De raapwerklaag kan tussen de 7 millimeter en 5 centimeter dik zijn. Raapwerk biedt de mogelijkheid om scheve muren en plafonds weer recht te maken. Dit gebeurt door bepaalde delen dikker of juist dunner te “rapen”. Raapwerk levert een gladde ondergrond, waardoor iedere vorm van afwerking hierna mogelijk is. U kunt hierbij denken aan sierpleister, verf, tegelwerk of behang.
 • Pleisterwerk:
  Pleisterwerk wordt voornamelijk gebruikt bij bestaande (betonnen) wanden en plafonds, die door middel van een dunne laag gipsmortel strak afgewerkt worden. De dikte van deze laag ligt tussen de 1 en 6 millimeter. Pleisterwerk levert een gladde ondergrond, waardoor iedere vorm van afwerking hierna mogelijk is. U kunt hierbij denken aan sierpleister, verf, tegelwerk of behang.
 • Schuurwerk:
  Schuurwerk wordt voornamelijk gebruikt voor de afwerking van plafonds, maar is ook mogelijk op de wanden. Schuurwerk is het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Hierdoor ontstaat er op de wanden en plafonds een “schuur”-effect. Door het lichtinval van direct en indirect daglicht is het schuureffect goed zichtbaar en kan het telkens anders uit zien.”Schuur”-effect gaat dus niet snel vervelen.
 • Sierpleister:
  Sierpleister is een algemene term voor verschillende soorten sierpleisters. Spachtelputz is hiervan de meest bekende. Andere voorbeelden hiervan zijn marmerpleister, granol en rustiekputz. Spachtelputz is een gebonden sierpleister voor wanden en plafonds. Spachtelputz heeft als kenmerk dat het een korrelstructuur heeft. Hierdoor is het verkrijgbaar in verschillende maten van grofheid. Tevens is het mogelijk om Spachtelputz in iedere gewenste kleur aan te brengen.
 • Buitenwerk:
  Het is mogelijk om met bepaalde soorten sierpleisters niet alleen binnenhuis te werken, maar ook buitenshuis. Deze sierpleisters maken het mogelijk om buitenmuren en eventuele andere oppervlakten buitenshuis met een hoogwaardige kwaliteit af te werken. Tevens is het mogelijk om het sierpleister in iedere gewenste kleur aan te brengen. Naast sierpleisters is het ook mogelijk om buitenmuren zowel glad als schuurwerk af te werken door middel van een speciale buitenmortel.
 • Sierlijsten:
  Sierlijsten zijn er in twee varianten, namelijk kant-en-klare gipslijsten of met de hand gemaakt. Sierlijsten worden aangebracht bij de overgang van wand naar plafond. Dit worden kooflijsten genoemd. Naast kooflijsten is het ook mogelijk om perklijsten aan te brengen. Deze worden bevestigd op het plafond of op de wand. Sierlijsten zorgen voor een luxe afwerking. Bij het aanbrengen van sierlijsten komt veel tijd kijken. Hierdoor kan het kostbaar zijn.

Om tot het beste advies te komen voor de afwerking van uw wanden en/of plafonds kunt u het beste contact opnemen met Patrick Wasser Stucadoorswerken.

Voor foto’s van de verschillende afwerkvormen kunt u kijken op de Foto pagina.